صبح روز شنبه، رئیس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ و همتای چینی او شی جین پینگ، آتشبس در جنگ تجاری میان دو کشور را در نشست G20 در ژاپن اعلام کردند اما ظاهرا تنها نکته مبهم باقیمانده در این نشست سرنوشت تحریم هواوی است! مشاور اقتصادی ترامپ می گوید هواوی در لیست تحریم باقی میماند.
تحریم هواوی در ابهام
درگیری ترامپ و هواوی به نظر میرسد که همچنان ادامهدار خواهد بود. همین شنبه خبری مبنی بر توافق چین و آمریکا مبنی بر آتشبس در جنگ تجاری میان دو کشور و رسیدن به یک اتفاق نظر در زمینه هواوی منتشر شد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور امریکا نیز در خصوص رفع تحریم هواوی پس از نشست خود با رئیسجمهور چین اعلام کرده بود که شرکتهای آمریکایی اجازه فروش محصولات خود به هواوی را تا زمانی که خطری برای امنیت ملی ایجاد نشود خواهند داشت. این اظهار نظر باعث شد که همه فکر کنند تحریم هواوی به پایان رسیده، اما انگار که اینطور نست.
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز لری کادلو، رئیس هئیت مدیره گروه اقتصاد ملی به فاکسنیوز با اعلام اینکه برخی تکنولوژیهای آمریکایی که به صورت بینالمللی در گردش است همچنان در اختیار هواوی خواهد بود تاکید کرده که نظر دونالد ترامپ عفو کلی هواوی نیست و تنها اتفاقی که رخ خواهد داد این است که دپارتمان بازرگانی یک سری مجوز تازه را در مورد یک سری قطعات کلی به هواوی ارائه خواهد داد. به عنوان مثال یک سری تراشه که توسط شرکتهای آمریکایی به فروش میرسیده، همچنان به فروش خواهند رسید.
سرنوشت استفاده هواوی از اندروید گوگل
به گفته کادلو هواوی همچنان در لیست تحریم حضور خواهد داشت و حالا همانطور که البته پیشبینی کرده بودیم متوجه شدیم که فروش قطعات از درگیری ترامپ و هواوی جدا است. اما گوگل چطور؟ اندروید که یک سیستم متنباز است.
گوگل پلی اما سرویسی است که هواوی باید مجوز استفاده از آن را تهیه کند. اما این سرویس در سرتاسر جهان در دسترس نیست. اظهار نظر ترامپ به قدری مبهم است که نمیدانیم چگونه قرار است این نظرات ترجمه و تفسیر شوند. به عنوان مثال این گفته ترامپ شبیه به یک عفو جامع است:
دونالد ترامپ: یکی از چیزهایی که من اجازه آن را خواهم داد این است، بسیاری از مردم متعجب میشوند که ما محصولات زیادی به هواوی میفروشیم و آنها هم چیزهای زیادی تولید میکنند. خب به نظر من این مشکلی ندارد. ما این محصولات را خواهیم فروخت.
در این زمینه شرکتهایی مانند گوگل باید اقدامی را انجام دهند. باید ببینیم که رابطه اقتصادی بین شرکتها به چه شکلی خواهد بود و چه تغییری حاصل میشود. لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی نیز در این زمینه اعلام کرده که مجلس سنا راضی به دادن امتیاز فراوان به هواوی نخواهد بود. این شرکت همچنان به باور آمریکاییها خطری برای امنیت ملی آمریکا است و به گفته مقامات آمریکایی روابط نزدیکی با حزب کمونیست چین دارد.
سرنوشت ZTE در انتظار هواوی خواهد بود؟
یک تناقض آشکار میان نظرات ترامپ و سیاستهای کاخ سفید وجود دارد. به نظر میرسد که این تناقض نه تنها هواوی، بلکه خود مقامات آمریکایی را هم سردرگم کرده. آمریکا قصد دارد که همان استراتژی که پیش از این با ZTE آزمایش کرد را دوباره پیاده کند. سال میلادی گذشته شرکت ZTE به عنوان یک خطر برای امنیت ملی محسوب شد و سپس تحریم شد.
اما سپس با دستور ترامپ، قرار شد که دپارتمان بازرگانی با ZTE به یک توافق کلی برسند. در این توافق این شرکت 1 میلیارد دلار جریمه شد و 400 میلیون دلار هم وثیقه گذاشت. همچنین یک تیم آمریکایی جای مدیران پیشین آن را گرفتند. باید دید که جنگ اقتصادی چین و آمریکا چه تاثیری بر روابط ترامپ و هواوی خواهد گذاشت.
شما درباره تحریم هواوی چطور فکر می کنید؟