گیلان آنلاین: طبق آمارها حدود ۱۰۰ هزار رزمنده ایثارگر در سطح استان گیلان داریم که حدود ۲۲ هزار نفر از آنان جانباز، ۲ هزار و ۶۰۰ نفر آزاده و ۸ هزار نفر شهید هستند.
گیلان آنلاین: سرهنگ عباس بایرامی در جلسه شورای حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در رشت اظهار داشت: مجموعه بنیاد حفظ آثار از لحاظ ساختاری متعلق به ستاد کل نیروهای مسلح است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به احداث موزه دفاع مقدس و مساله دانشنامه دفاع مقدس ابراز داشت: آینده حوزه دفاع مقدس با مسئله دانشنامه دفاع مقدس ارتباط دارد.
بایرامی با بیان اینکه دانشنامه دفاع مقدس توسط شورای علمی مشخص شده است و مسئولیت کار عملیاتی آن به دانشگاه گیلان سپرده شد افزود: پژوهشکده گیلانشناسی در حال فعالیت بر روی دانشنامه دفاع مقدس است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به حفظ اسناد دفاع مقدس و آماری که از تعداد رزمندگان در سطح استان گیلان بهدست آمده است، گفت: آمار دقیق رزمندگان از طریق بنیاد شهید، نیروهای مسلح، فرماندهان ناجا و ارتش و سپاه و جهاد سازندگی جمعآوری شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان افزود: طبق آمارها حدود 100 هزار رزمنده ایثارگر در سطح استان گیلان داریم که حدود 22 هزار نفر از آنان جانباز، 2 هزار و 600 نفر آزاده و 8 هزار نفر شهید هستند.
بایرامی با اشاره به اینکه از بین 100 هزار نفر رزمنده جبهه رفته، فقط 3 هزار و 619 نفر موفق به دریافت اسناد دفاع مقدس شدند گفت: با توجه به بالارفتن سن رزمندگان و احتمال از بین رفتن اسناد باید در جهت حفظ این اسناد برای آیندگان تلاش کرد.
وی با بیان اینکه در سطح استان گیلان از ظرفیتهای انسانی برای جمعآوری اسناد دفاع مقدس استفاده شده است اظهار داشت: با وجود حمایتها و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی، هنوز مشکلات زیرساختی در این حوزه وجود دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به برنامه دوره آموزشی کارکنان دولتی گفت: این برنامه آموزشی مختص کارکنان دولتی است که تاکنون حدود 19 درصد کارکنان دولتی در سطح استان در این آموزشها شرکت کردند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: در جلسات کمیته زنان دفاع مقدس، افرادی نظیر مشاوران فرماندار و مشاوران مدیران کل و دیگر مدیران، برنامههای خود را مطرح میکنند.
فاطمه ربیعی با اشاره به برنامههای جلسات کمیته زنان دفاع مقدس افزود: این برنامهها شامل جمعآوری اطلاعات، آموزش و توجه خاص به همسران و دختران شهدا و شناسایی آنان و دیگر شاخصهها میشود.
وی با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار، کمکهای متعددی در جهت برنامههای کمیته زنان دفاع مقدس کرده است اظهار داشت: در این برنامهها به تحلیل و بررسی و شناسایی همسران شهدا پرداخته شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با بیان اینکه از 37 بانوی ایثارگر دوران دفاع مقدس قدردانی بعمل آمد و نمایشگاهی با موضوع زن و دفاع مقدس برپا شد افزود: فیلمهای روایتگر در فکر مخاطب تأثیرات مثبتی میگذارد.
ربیعی با اشاره به گفتوگوهای خانوادگی که با حمایتهای مشاوران فرمانداران انجام شد گفت: برنامههای متعدد دیگری نظیر معرفی شهیده فرحناز معصومی که یک شهید شاخص استان گیلان است در ایام دهه فجر عملی میشود.
وی با بیان اینکه شهیده فرحناز معصومی در سال 1356 در رشت شهید شد و الگوی مناسبی برای تمام دختران است ابراز داشت: اقداماتی در جهت معرفی شهیده معصومی باید انجام شود و زندگینامه این شهیده انتشار یابد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان به یکی از اهداف مهم موزه دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: معرفی و شناسایی زنانی که در دوران دفاع مقدس خدمات ارزشمندی کردند ولی شناخته نشدند از دیگر اهداف این موزه است.
منبع: تسنیم