قابل توجه نهادهای نظارتی استان چاپ
موردی عجیب در بخش آنژیوگرافی بیمارستان حشمت رشت
12 مهر 96 - 20:38

گیلان آنلاین: چرا از بین این همه پرسنل شاغل در بیمارستان حشمت دقیقا فردی در قسمت نوبت دهی بیماران آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی قرار دارد که در مطلب خصوصی یک پزشک که همین اعمال را در بیمارستان های خصوصی انجام می دهد، هم مشغول به کار است؟!

 

 

 

گیلان آنلاین: آنژیوپلاستی شیوه درمانی مهمی برای رفع تنگی رگ های خونی به ویژه رگ های کرونر قلب است. این روش که در سال های اخیر به کمک کارگذاشتن استنت در عروق تنگ شده قلب انجام می گردد به علت مزایایی، بسیار رایج شده و با عمل بای پس قلب در رقابت قرار گرفته است. آنژیوپلاستی توسط متخصص قلب (فلوشیپ اینترونشنال) و بای پس قلب توسط جراح قلب انجام می گردد.

در بین مراکز دولتی استان گیلان آنژیوپلاستی در مرکز قلب استان یعنی بیمارستان دکتر حشمت رشت انجام می گردد و بیماران قلبی ارجاعی توسط متخصص های قلب از بیمارستان های دولتی و بسیاری از مطب های سراسر استان به بیمارستان حشمت، پس از آنژیوگرافی و در صورت گرفتگی حداقل یکی از عروق قلب، کاندیدای انجام آنژیوپلاستی می شوند. انجام آنژیوپلاستی برای بیماران مذکور اقدامی حیاتی و گاهی اورژانسی محسوب می گردد، چه اینکه در صورت عدم رفع تنگی این عروق، هر لحظه امکان سکته قلبی و مرگ برای این بیماران با احتمال بیشتر نسبت به افراد عادی وجود دارد. از این جهت انجام آنژیوپلاستی در مرکز قلب استان اقدامی ضروری محسوب می گردد.

اما با فرض اینکه به هر علتی آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی در بیمارستان حشمت رشت به سرعت انجام نگردد، برخی از بیماران سراسر استان گیلان که کاندیدای انجام این پروسیجر درمانی هستند به ناچار به بیمارستان های خصوصی مراجعه می نمایند. با یک حساب و کتاب اجمالی و احتمالی به راحتی می توان پی به گردش مالی این موضوع برد.

تصور کنید روزانه حدود 20 بیمار از سراسر استان نیاز به آنژیوپلاستی داشته و به بیمارستان حشمت مراجعه کنند و حداقل تنها 5 مورد از آن ها با طولانی شدن روند انجام آنژیوپلاستی در بیمارستان حشمت و لزوم انجام هر چه سریعتر این پروسه درمانی، تصمیم به مراجعه به بیمارستان خصوصی بگیرند، ماهیانه حدود 150 بیمار جهت آنژیوپلاستی ناگزیر به مراجعه به بیمارستان های خصوصی خواهند شد. از آن جایی که هزینه آنژیوپلاستی برای بیمار با توجه به شرایط آن از 6 تا 18 میلیون تومان متغییر است (اینجا را بخوانید)، با فرض در نظرگرفتن میانگین آن، ماهیانه حدود 1 میلیارد و هشتصد میلیون تومان به سمت بیمارستان های خصوصی سرازیر خواهد شد.

تا این جای کار و بر اساس یک محاسبه تقریبی و احتمالی به راحتی می توان دریافت که محدودیت در انجام عمل آنژیوگرافی و آنژوپلاستی در مرکز قلب استان چه پول هنگفتی را ماهانه به جیب بیمارستان های خصوصی سرازیر می کند. محدودیتی که البته اگر عمدی هم در شدت بخشیدن به آن وجود داشته باشد، مبلغ سرازیر شده به جیب بیمارستان های خصوصی بسیار بیشتر خواهد بود.

بر اساس پیگیری های خبرنگار خزرآنلاین، مدت زمان نوبت دهی به بیماران برای انجام عمل آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی در بیمارستان حشمت حداقل دو ماه است که کاهش این زمان برای یک بیمار مشکوک به تنگی عروق کرونر که هر لحظه در خطر سکته قلبی قرار دارد، بسیار حیاتی بوده و بیماری که از حداقل توانایی مالی برخوردار باشد مطمئنا حضور در بیمارستان های خصوصی را به ریسک خطر سکته قلبی و مرگ ترجیح خواهد داد.

با این حال نکته قابل تامل اینست که یکی از مسئولین نوبت دهی آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در بیمارستان دکتر حشمت، فردی است که از قضا در مطب خصوصی پزشکی که سهامدار در سه بیمارستان خصوصی در رشت بوده و در این بیمارستان ها عمل آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی را به نرخ غیردولتی انجام می دهد، مشغول به کار است! جالب آن که این فرد در گفت و گو با خبرنگار خزرآنلاین انجام سریعتر پروسه درمانی را در همان سه بیمارستان تایید می کند!

گفتنی است اگرچه حضور توامان یک فرد هم در قسمت نوبت دهی آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در بیمارستان حشمت و هم در مطب خصوصی یک پزشک نمی تواند الزاما به معنای فرستادن بیماران به سمت آن پزشک برای طی کردن روند درمان در مراکز خصوصی باشد اما این سوال به قوت خود باقی است که چرا از بین این همه پرسنل شاغل در بیمارستان حشمت دقیقا فردی در قسمت نوبت دهی بیماران آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی قرار دارد که در مطلب خصوصی یک پزشک که همین اعمال را در بیمارستان های خصوصی انجام می دهد، هم مشغول به کار است؟!

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
تلگرام