سیدحسین حسینی مقدم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: همایش ملی ابریشم ایران برای نخستین بار بهصورت جامع شامل تمام علوم مرتبط با نوغانداری بههمراه نمایشگاه توانمندیهای ابریشم کشور 27 مهرماه در دانشگاه گیلان برگزار میشود.
دبیر اجرایی همایش ملی ابریشم ایران تصریح کرد: این همایش در نظر دارد نگاه جامعه بهویژه نسل جوان را به پرورش کرم ابریشم، نخ کشی ابریشم و صنایع دستی بیش از پیش معطوف دارد.
وی با اشاره به اینکه این همایش فرصتی است تا مدیران مدارس، دانش آموزان را برای بازدید از نمایشگاه دستاوردهای ابریشم کشور که در مجتمع خاتم الانبیاء رشت برگزار میشود اعزام کنند گفت: نسل جوان میتواند بهطور عملی با تمام مراحل پرورش کرم ابریشم تا نخ کشی ابریشم و تهیه منسوجات ابریشمی و فرش بافی آشنا شوند.
حسینی مقدم با بیان اینکه استان گیلان بهدلیل شرایط آب و هوایی، جمعیت انسانی و ساختار بهم پیوسته شهری و روستایی، مستعد پرورش کرم ابریشم بهعنوان یک فعالیت جنبی و موقت است افزود: تمام افرادی که دارای زمین کشاورزی باشند میتوانند با برنامهریزی زمانی، همزمان با سایر فعالیتها کرم ابریشم هم پرورش دهند.
دبیر اجرایی همایش ملی ابریشم ایران عنوان کرد: امید است این همایش تخصصی و نمایشگاه دستاوردهای ابریشم ایران که از 25 تا 28 مهرماه در محل مجتمع خاتم الانبیاء رشت برپا میشود سبب معرفی هرچه بهتر و نمایش ظرفیتهای ملی درحوزه نوغانداری و تولید نخ ابریشم و منسوجات و فرش ابریشمی شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 80 مقاله در بخشهای اقتصاد و توسعه روستایی، تاریخ و ادبیات، پرورش کرم ابریشم، نساجی و فرش و درخت توت به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که در دست داوری است گفت: زمان ارسال مقالات تا 15 شهریور ماه تمدید شده است.
حسینی مقدم با تاکید بر اینکه پژوهشگران محترم لازم است مقالات خود را صرفاً از طریق سامانه ISC برای دبیرخانه همایش ارسال کنند اظهار داشت: در این همایش از فعالان صنعت ابریشم و نوغانداران منتخب تقدیر بهعمل میآید.
مدیر گروه پژوهشی کرم ابریشم دانشگاه گیلان گفت: گروه پژوهشی کرم ابریشم دانشگاه گیلان که از سال 1378 فعالیت خود را آغاز کرده از سال گذشته با تعامل با مرکز توسعه نوغانداری کشور و مرکز تحقیقات ابریشم کشور کارگروه بررسی مسائل نوغانداری ایران را راه اندازی و سعی کرد که مشکلات نوغانداری را بررسی کند.
وی با اشاره به اینکه این گروه پژوهشی با برگزاری همایش ملی ابریشم ایران و نمایشگاه دستاوردهای ابریشم کشور در نظر دارد ظرفیتهای علمی و اقتصادی ایران در این حوزه را بهنمایش بگذارد افزود: فرصتها و زمینههای توسعه بیشتر و توجه به بخشهای کمتر دیده شده در حوزه نوغانداری باید بیش از گذشته شناسایی شده و مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
حسینی مقدم با بیان اینکه مشاغل زود بازده نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی داشته و سبب می شود روستائیان به درآمدهای خود متکی شوند و به سایر مناطق مهاجرت نکنند گفت: باید در مورد تقویت روحیه کار در خانواده و تقویت روحیه کار گروهی و مشارکتی در بین خانوادهها اهتمام جدی بهعمل آورد.
دبیر اجرایی همایش ملی ابریشم ایران اعلام کرد: باید طوری برنامهریزی کرد که نسل جوان از فرهنگ کار و فعالیتهای کشاورزی جدا نشوند که اگر این اتفاق بیفتد در آیندهای نزدیک به یک جامعه کاملا مصرفگرا و تنبل تبدیل میشویم.
وی با اشاره به اینکه جامعه روستایی باید از تمام ظرفیتهای انسانی و امکانات خدادادی خود به خوبی استفاده کند تا به یک جامعه پویا تبدیل شود تاکید کرد: پرورش کرم ابریشم تمام ویژگیهای فعالیت اقتصادی پویا را دارد.
دبیر اجرایی همایش ملی ابریشم ایران توصیه کرد: خانوادهها فرزندان خود را در فعالیتهایی مثل فراگیری پرورش کرم ابریشم سوق دهند تا از همان جوانی لذت کسب درآمد را درک کنند و به درآمد خود متکی شوند.